Molen De Hoop

(Arnhem, Nederland)

menu
   Link toevoegen

Molen De Hoop (Bezienswaardigheden)

Molen De Hoop (Bezienswaardigheden)

Molenweg 1

6842 BG, Arnhem | Bezienswaardigheden in Arnhem

026-3830255

https://www.molendehoopelden.nl/

Molen De Hoop is in 1846 gebouwd en een zogeheten belt-korenmolen. De molen is eigendom van de gemeente Arnhem, en ligt aan de Molenweg 1 in het Betuwse dorp Elden.

De molen is op donderdag en zaterdag geopend
van 10.00 tot 16.00 uur en wanneer de wieken
draaien. Er is een bescheiden winkeltje dat geopend is alleen op zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. Hier zijn diverse producten te verkrijgen voor het maken van een lekker brood waaronder ook kant-en-klare mixen. Alle granen zijn door molenstenen gemalen en door het korte maalproces blijft de lekkere graansmaak en -geur behouden. Tevens is er een kruidentuin en een zeer fraaie bijenstal.

Er kunnen rondleidingen worden verzorgd, eventueel in combinatie met het bezichtigen van de bijenstal en uitleg van de imker.

Daarnaast is de molen een van de huwelijkslocaties van de gemeente Arnhem. Bovendien vinden er jaarlijks in en rond de molen allerlei activiteiten plaats. Voor fietsers en wandelaars een rustige plek om te pauzeren.

Foto's Molen De Hoop

De prachtige witte Molen 'de Hoop' in Elden, bij Arnhem.
De Hoop (© Theo)

Heb je een foto van Molen De Hoop?
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies en beoordelingen Molen De Hoop

Margo Sipman schreef: Ben een kleindochter van Gerrit vd Weerdt! Heb mij opa nooit gekend Wel de vgl 2 eigenaren eerst een oom Art vd Weerdt en neef A vd Weerdt! Kom komende zomer zeker een keer de molen bezoeken! Het huis waar mijn moeder opgroeide is in de oorlog ge sneuvelde! Verder weet ik er niet zo veel meer van! Woon in Geldrop is ook een molen die vandaag draaid!

Schrijf over Molen De Hoop

Schrijf een recensie en verdien een reispunt!