Malta

menu
   Link toevoegen

Malta

Sinds begin jaren '90 wordt Malta gezien als zeer geschikt reisdoel. De economie van het eilandengroepje vindt in het toerisme ook de belangrijkste steunpilaar. Als vakantieland doet Malta dus al jaren dienst.

Malta bestaat, buiten het gelijknamige eiland, uit nog twee bewoonde eilanden, genaamd Gozo en Comino. Hoewel het noorden van Malta zeer toeristisch is, hebben de laatstgenoemde eilanden hun oeroude eigenheid weten te behouden. Bijzonder in dit perspectief is de Gigantija tempel op Gozo: het oudste gebouw ter wereld, want zelfs ouder dan de pyramides in Egypte of Stonehenge in Engeland.

De hoofdstad van Malta is Valletta, alwaar bijvoorbeeld een auto kan worden gehuurd. Let op: ze rijden hier aan de linkerkant. In 2008 is de euro ingevoerd, waarmee door toeristen vooral textiel en kleding wordt gekocht, omdat dit erg goedkoop is in het land.

Wees voorzichtig met de zon! Een hoofddeksel is geen overbodige luxe want men verbrand hier snel. De taal is praktisch niet te leren, omdat het de enige Semitische taal van Europa is, maar in de toeristische gebieden spreekt men vaak Engels.

Reviews Malta

Wat vind jij van vakantieland Malta?

Laatste bestemmingen Malta

Victoria Lines

  Great Fault (Northern Malta)

De Maltese Victoria Lines zijn gebouwd door de Britten en de bouw werd beeindigd in het jaar van Koningin Victoria's Diamond... lees verder

Chez Philippe

181, The Strand

  Gzira (Malta)

21330755

Bij Chez Philippe willen ze zaken eenvoudig te houden. Verse ingrediënten zijn de basis van alle gerechten en door de... lees verder

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Malta
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Malta! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Malta toe!
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen