IJskap

(Kangerlussuaq, Groenland)

menu
   Link toevoegen

IJskap (Bezienswaardigheden)

IJskap (Bezienswaardigheden)

Kangerlussuaq | Bezienswaardigheden in Kangerlussuaq

website onbekend...  
Bedankt!  wijzigen

Vanaf de bergkammen van de stad Kangerlussuaq kan de toerist uitkijken over de enorme ijskap die op Groenland ligt. De ijskap ligt slechts 25 kilometer ver weg, maar het unieke aan deze plaats is dat er een weg loopt tot aan de rand van de bezienswaardigheid en hier kunt u naar toe worden vervoerd door een speciaal ontwikkeld voertuig.

De Groenlandse ijskap is een gigantische apparaat die zowel natuurliefhebbers verbaasd en overvalt. De indrukken van de grootsheid van het ijs en de oorverdovende stilte zijn herinneringen die nooit zullen worden vergeten.

Niet alleen kunt u aan de voet dit enige overblijfsel van de laatste IJstijd bekijken, maar voor de echte avonturiers zijn er mogelijkheden tot vliegen, varen, rijden en lopen naar de rand van het ijs, die daar kan oplopen tot 100.000 jaar oud.

Foto's IJskap

De ijskap op Groenland, een bezienswaardigheid, want het enige overgebleven restant uit de laatste ijstijd.
IJskap (© Ichabod)

Heb je een foto van IJskap?
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies en beoordelingen IJskap

Dobber schreef: Wij hebben op een boot gezeten die ons bracht naar de rand van de ijskap. Het lawaai dat ontstaat als een stuk ijs in zee valt is gigantisch en daarna is het weer doodstil. Het is adembenemend en we dachten dat het helemaal wit zou zijn, maar er ontstaan allemaal kleuren in het ijs door de breking van het licht.

Als u ooit in Groenland bent, moet u hier zeker naar toe gaan.

Schrijf over IJskap

Schrijf een recensie en verdien een reispunt!