Pfaueninsel

(Berlijn, Duitsland)

menu
   Link toevoegen

Pfaueninsel (Bezienswaardigheden)

Pfaueninsel (Bezienswaardigheden)

Pfaueninselchaussee 1

14109, Berlijn | Bezienswaardigheden in Berlijn

80 58 68 30

http://www.spsg.de

Het Schloss Pfaueninsel is ongetwijfeld een van de mooiste bestemmingen in de stad. Hier, in het onbeschadigde Pruisische Arcadia, toont een van de meest betoverende bezienswaardigheden van Berlijn zich aan de bezoeker.

Het romantische kasteel ligt op het idyllische pauweneiland, dat deel uitmaakt van het tuinlandschap gecreëerd door Peter Joseph Lenné. Tot zijn dood transformeerde Lenné het Havel-landschap tussen Berlijn en Potsdam in een uniek ensemble van gecultiveerde natuur en architectuur.

De enige manier om het Pauweneiland te bereiken was met een veerboot, waaruit men op het gehele kunstwerk stuitte: een tuin en parklandschap met een rozentuin, een Biedermeier-tuin en de ongeveer 35 pauwen. De wandelaar vindt altijd nieuwe uitzichten en pittoreske gebouwen zoals het oude zuivelhuis en het door Schinkel verbouwde Kavaliershaus.

Het kasteel Pfaueninsel werd gebouwd in 1794-97 als een liefdesnest voor Frederik Willem II en zijn geliefde gravin Lichtenau. De architect Johann Gottlieb Brendel creëerde, volgens de mode van die tijd, een kunstmatige ruïne, die de illusie van een middeleeuws kasteel creëert. De witte houten lambrisering en de trompe d'oeil-schilderijen heroveren de elementen van de prachtige uitstraling. Binnenin is het kasteel ingericht in een romantische en exotische stijl, waarvan het goed bewaarde interieur de smaak van die tijd opnieuw opwekt.

Foto's Pfaueninsel

Helaas, er zijn geen foto's van Pfaueninsel!
Heb je een foto van Pfaueninsel?
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies en beoordelingen Pfaueninsel

Er zijn nog geen recensies...

Heeft u een mening, een wetenswaardigheid over Pfaueninsel of wilt u de eerste recensie schrijven?
Schrijf hieronder iets over Pfaueninsel!

Schrijf over Pfaueninsel

Schrijf een recensie en verdien een reispunt!