Comoros Eilanden

menu
   Link toevoegen

Comoros Eilanden

Gelegen in de strategische positie op het noorden einde van het Mozambique-kanaal, rijst de archipel van Comoros Eilanden direct uit het westen van de Indisch4e Oceaan op, als gevolg van de vulkanische activiteit.

De eilanden heten Ngazidja (Grande Comore), Mwali (Moheli), Nzwani (Anjouan), en Maore (Mayotte), waarbij de Franse namen tussen haakjes zijn vermeld. Deze hebben topografisch gezien hun eigen karakteristieken, door hun verscheidene leeftijden. Maore, het oudste eiland, ligt hoor met trage stromen. Het uitzicht van Ngazidja, de jongste van de Comoren, wordt gedomineerd door de massieve en actieve vulkaan. Hier dreigt immer een uitbraak. De twee andere eilanden zijn bergachtig, maar hebben geen actieve vulkanen.

De Comoros Eilanden speelden eens een belangrijke rol in de maritieme economie van de westelijke Indische Oceaan. Vele eeuwen is het gebied een aanlegplaats geweest voor de vele schepen die de handelsroute van Afrika naar het Verre Oosten bevoeren.

Niet alleen tijdens het koloniale bewind van het Westen, maar ook uit de tijd daarvoor zijn diverse archeologische ontdekkingen gedaan.

Met het verdwijnen van zeilschepen, een grote traditie op de Comoros Eilanden, en de opening van het Suez Kanaal, is het land niet meer in gebruik als handelsroute.

De Comoren zijn nu het land van de weelderige natuur. Door de vruchtbare grond zijn er diverse unieke bomen, planten en dieren op het eiland, waarvan Livingstone's Vleermuis de bekendste is. Het dier is vriendelijk, eet enkel fruit en kan een vleugelspanwijdte van een meter krijgen, maar is helaas bijna uitgestorven.

De Comoros Eilanden zijn bijna vergeten, maar zullen altijd worden herinnerd door hen die er heen reizen. De prachtige natuur, enorme historie, vriendelijke mensen en ongerepte plekken maken dit land tot een onontdekt vakantieparadijs.

Reviews Comoros Eilanden

Wat vind jij van vakantieland Comoros Eilanden?

Laatste bestemmingen Comoros Eilanden

Lake Dziani

  Pamanzi (Mayotte)

Dziani Dzaha, of het Meer van Dziani, is een kratermeer op het eiland Pamanzi in het Franse overzeese gebied van... lees verder

Karthala Vulkaan

  Moroni (Grande Comore)

De Karthala Vulkaan is de meest zuidelijke en grootste van de twee schildvulkanen die samen het eiland Grand Comore vormen.... lees verder

Massiwa Wrak

  Mitsamiouli (Grande Comore)

De Massiwa is een 80-meter lang scheepswrak, dat bezocht kan worden door een duik in het water van de Indische Oceaan op... lees verder

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Comoros Eilanden
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Comoros Eilanden! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Comoros Eilanden toe!
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen