Chili

Oppervlakte: 756,950 km²
Inwoners: 16 miljoen

menu
   Link toevoegen

Chili

Chili is een prachtig vakantieland in het zuidwesten van Zuid-Amerika. Het land kenmerkt zich door het langgerekte oppervlakte, dat vanuit het zuidelijkste puntje van het werelddeel naar ongeveer halverwege loopt. Het land is relatief gezien erg smal voor haar lengte.
Chili heeft een gemeenschappelijke grens met Peru naar het noorden, met Bolivia en Argentinië naar het Oosten, het Westen is de Stille Oceaan, en in het zuiden ligt de Zuidpool.

Het grondgebied van Chili een even gevarieerd als het klimaat, dat wordt bepaald door de breedte, de nabijheid van de zee en de hoogte. In het noorden van het land heerst onregelmatig regenval, een gemiddelde temperatuur van 16° C, die naar beneden gaat als de reiziger dichterbij het Andes-gebergte komt.
In het centrum van het land is het iets kouder. De gemiddelde temperatuur is 15 °C, met een licht verhoogde neerslag.
In het zuiden wordt het nog kouder, een gemiddelde temperatuur van 12° C en een verhoogd niveau van regenval van zo'n 1500mm per jaar. Flink nat, want ter vergelijking valt in Nederland ongeveer de helft. Diep in het zuiden is het nog natter, er valt daar een dikke 2800 mm regen, en de temperatuur daalt naar maar 9 graden.

De huidige grondwet dateert uit 1980. De staat is verdeeld in drie machten: de uitvoerende macht, die berust bij de president van de republiek, de wetgevende macht die wordt gedeeld door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat, en de Gerechterlijke Macht. De huidige president van Chili is Sebastián Pinera Echenique.

Volgens het meest recente archeologisch onderzoek, wordt het Chileense grondgebied bewoond sinds 10.000 voor Christus. In de 16e eeuw behoorde een deel van het land tot het Inca Rijk. Nog in dezelfde eeuw werd Chili ontdekt en veroverd door de Spanjaarden. Het land begon haar periode van autonomie van Spanje vanaf de verklaring van de Eerste Nationale Assemblee regering in 1810, die met de verklaring van onafhankelijkheid culmineerde op 12 februari van 1818. De voertaal is nog altijd Spaans.

Om naar Chili te kunnen reizen, moeten alle passagiers via de internationale politie hun identificatie documenten laten zien, een identiteitskaart of paspoort, en het visum. Niet voor alle landen geldt dat men een visum nodig heeft: informeert u bij de gebruikelijke instanties. Vanuit Nederland is een visum wel nodig.

Bij aankomst in Chili krijgt de bezoeker van de internationale politie een Toeristische kaart (Tarjeta de Tourismo). Dit is een niet-overdraagbaar en persoonlijk document, dat 90 dagen geldig is, maar kan worden verlengd met nog eens 90 dagen. Toeristen dienen de toeristische kaart in te leveren als ze het land verlaten. De uitbreiding van deze kaart kan aangevraagd worden in de regionale Intendancies, in het Foreign Office.

Creditcards worden algemeen geaccepteerd door bedrijven met vestigingen en er is geen toeslag voor het gebruik ervan. De meest gebruikte zijn Visa, American Express, Diners Club International en Master Card.

Om het uitgestrekte land te kunnen bereizen, is de snelweg geschikt. Deze is Pan-Amerikaanse, en strekt zich uit van Arica naar Chiloe in Chili. Er zijn ook andere wegen die kruisen naar de buurlanden. De meeste wegen zijn in uitstekende staat. In de stad Puerto Montt de Austral begint de snelweg die toetreedt tot de zuidelijke regio, met zijn fjorden en kanalen. Deze weg is 1.200 km lang, en gaat dwars door het schitterende landschap. De weg brengt je naar Chileens Patagonië, waar het echte avontuur kan beginnen. Op de snelwegen geldt de maximumsnelheid van 120km/per uur, op de secundaire wegen 80km/per uur en in de steden 60 km / per uur.

Er zijn regelmatig snelheidscontroles door radars en camera's, en vooral zijn er een permanente politie-controles door de 'Carabineros' of civiele politie (in hun onberispelijke groene uniformen), die behoorlijk streng zijn. Een 'carabinero' (politie) is zeer toegankelijk als u problemen heeft, maar probeer een foutje van uw kant niet op een andere manier op te lossen dan via de juiste procedures. Men is niet mild als het om toeristen aankomt.

Chili is een schitterend vakantieland en heeft door de rijke traditie en geschiedenis veel bezienswaardigheden. De gastvrijheid hebben de Chilenen in hun bloed, alsmede het feestvieren. Het land is politiek stabiel, waardoor het toerisme een flinke opmars aan het maken is. Het natuurschoon, zowel de flora als de fauna, is briljant.

Reviews Chili

Wat vind jij van vakantieland Chili?

Laatste bestemmingen Chili

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Chili
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Chili! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Chili toe!
Selecteer een eigen foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen