Wit Rusland

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Wit Rusland

In Oost Europa, ligt de republiek Wit Rusland (in hun taal Belarus) ingesloten tussen de landen Oekraine, Polen, Litouwen, Letland en Rusland zelf. Er wonen bijna 10 miljoen mensen, dat tot ongeveer 50 personen per vierkante kilometer leidt. Wit Rusland is dus dunbevolkt in vergelijking tot Nederland, dat bijna 400 inwoners per vierkante kilometer heeft.

De hoofdstad van Wit Rusland is Minsk, met 1.8 miljoen inwoners. Omdat hier dus bijna eenvijfde van de populatie van het land woont, is de rest van het land helemaal dunbevolkt.

Wit Rusland is verdeeld in zes provincies, die allen vernoemd zijn naar de hoofdstad, welke tevens het adminstratieve centrum van de provincie is.

Het is een uniek, traditioneel, verfrissend en verrassend vakantieland. Hoewel Wit Rusland een binnenstaat is (zogeheten landlocked, wordt het meer en meer een belangrijke handelsroute tussen Europa en Asia. Het gebrek aan zee wordt enigszins gecompenseerd door de vier grote rivieren: de Dnjepr, Memel, Pripjat en de Westelijke Dvina.
De rivieren hebben meer dan duizende aftakkingen die kleine rivieren vormen en goed zijn voor meer dan 10.000 meren waar het water schoon en helder is en men verkoeling in warme tijden zoekt.
Ook vissers en duikers kunnen hier hun hart ophalen.

Hoewel de historie van Wit Rusland ver terug gaat, wordt het land pas sinds 1991 erkend als zelfstandige republiek, in plaats van een provincie van de USSR. De Wit Russen hebben altijd prijs gesteld op toerisme. Tolerantie en geduld lijkt hen aangeboren en floreert heden te dage stevig. Al eeuwenlang leven diverse nationaliteiten, rassen en geloven vredig bij, met en naast elkaar.

Het land is, niet in de laatste plaats vanwege de bevolking, harmonieus te noemen. Middel-eeuwse kastelen, kleine kerkjes, fantastische landschappen en de brute schoonheid van de machtige bossen waar de voorouders van de mensheid plachtten te jagen en verzamelen. De natuur biedt onderdak aan aparte planten en dieren, die zeldzaam en soms zelfs bedreigt zijn. Veel van de natuur in Wit Rusland is dan ook tot Nationaal Park gedoopt.

Bezoek de schitterende kastelen, waar beroemde gevechten zijn uitgevochten. De oude en nieuwe architectuur zijn, niet alleen door de Russische school, de moeite van het bezoeken waard.

Ook de jongere gast die een reis naar Wit Rusland heeft ondernomen kan altijd een plekje vinden: er zijn genoeg moderne attracties, sportmogelijkheden en horeca. Voor het laatste is Minsk wel de aangewezen stad.

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Wit Rusland
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Wit Rusland! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Wit Rusland toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018