Verenigde Staten


Oppervlakte: 9.629.091 km2
Inwoners: > 300 miljoen

Los Angeles


Los Angeles Zoo

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Los Angeles Zoo (Dierentuinen)

5333 Zoo Drive

CA 90027, Los Angeles | Dierentuinen in Los Angeles

323/644-4200

http://www.lazoo.org/

Apen, leeuwen, vogels, vissen, slangen: bijna alle dieren zijn te vinden in de Los Angeles Zoo. Eén van de meest aparte soorten zijn echter de condors. Deze reusachtige roofvogels worden via een speciaal broedprogramma van uit de dierentuin in Los Angeles terug geplaatst in het wild.

De Zoo is elke dag open en een ticket is maar 12 dollar voor volwassenen en 9 dollar voor kinderen onder tien jaar. Als u in deze stad in het westen van de Verenigde Staten bent, kunt u dit bijna niet overslaan!

Feiten:
De Los Angeles Zoo en Botanische tuinen zijn geopend op 29 november 1966. De Dierentuin biedt plaats aan meer dan 1100 zoogdieren, vogels, amfibien en reptielen, samen goed voor meer dan 250 soorten. Hiervan worden er 29 met uitsterven bedreigd.
Voorts hebben de botanische tuinen een collectie van meer dan 800 verschillende soorten bloemen planten, samen meer dan 7400 stuks.
De dierentuin ontvang meer dan 1.5 miljoen bezoekers per jaar. De eigenaar is de stad Los Angeles en zij organiseren ook het personeel en het management.

Grootte
Bijna 54 hectare.

Hoogtepunten:
Campo Gorilla Reserve is een nieuw onderkomen voor zes westerse laagland gorilla's. Bezoekers van de dierentuin wandelen langs een bospad om twee groepen gorilla's te bekijken die tussen watervallen en veel plantengroei leven. De ene groep is een familie en de andere een groep van vrijgezellen. Alles wat de bezoekers van hun voorouders scheidt is een glazen wand. Zo kunnen de grootste primaten in de wereld schitterend worden bekeken.

De Sea Life Cliffs is een replica van de rotskust van California en thuishaven van een groep zeehonden. Het onderkomen heeft twee diepe zoutwaterbaden, stenen rotsen en bezoekers kunnen zowel boven als onder waterniveau de dieren bezichtigen.

In Australie zitten de koala's van de dierentuin. Deze buideldieren (geen beren) zijn te zien in het Australische deel van L.A. Zoo. De dierentuin prijst zich gelukkig omdat zij één van de weinigen is die meer dan voldoende eucalyptus kan bieden: het voedsel dat koala's nodig hebben. De dieren delen hun habitat met de kangoeroe, wallabi en de miereneter.

Mahale Mountains is het thuis van één van de grootste groepen chimpansees in de Verenigde Staten: het gebied bestrijk een hectare. Het is ontworpen om de natuurlijk omgeving van de chimps in de Tanzaniaanse bergen van Mahala in Afrika zo exact mogelijk na te bootsen. Het is uniek in grootte en design en zit vol met watervallen, stromingen, palmbomen en zacht groen gras.

Het Red Ape Regenwoud is een meerdere verdiepingen hoog tropische omgeving, waar bezoekers tussen de orang-oetangs uit het regenwoud van zuid-oost Azie vanaf een groot, hoog platform kunnen bekijken. Zo kunnen de gasten zien hoe deze boomapen naar hoogte klimmen.

De Komodovaranen zitten in het gelijknamige onderkomen. 's Werelds grootste hagedis heeft een eigen, natuurlijke omgeving dat de eilanden van Indonesie simuleert.

Zo zijn er nog diverse andere soorten in de Los Angeles Zoo zoals de mandril, Sumatratijger, dee sneeuwpanter en nog veel, veel meer.

Foto's Los Angeles Zoo

Een gorilla die door de bezoekers door glas wordt bekeken.
Gorilla
(© LA Zoo)


Rapunzel en Glenda
(© LA Zoo)


Heeft u een foto van Los Angeles Zoo?
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies Los Angeles Zoo

Er zijn nog geen recensies... :-(
Heeft u een mening, een wetenswaardigheid over Los Angeles Zoo of wilt u de eerste recensie schrijven?
Schrijf hieronder iets over Los Angeles Zoo!

Schrijf over Los Angeles Zoo

Schrijf een recensie!

Alle meningen, wetenswaardigheden en recensies worden op prijs gesteld.

Wees eerlijk, maar blijf beleefd!

Naam:
E-mailadres:
Recensie:
Neem de beveiligingscoded over:
captcha
© reizen123.nl 2002-2018