Tasmanië

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Tasmanië

Tasmanië is eigenlijk geen land, maar de kleinste staat van Australië. Omdat het land zo divers is en door velen als een uniek gebied wordt beschouwd, heeft Reizen123.nl besloten het als apart land aan te geven.

Tasmanië, dat ongeveer maar zo groot is als Ierland, heeft een ongekende natuurlijke schoonheid. Bij een autoritje van 90 minuten verandert het landschap van regenwoudvalleien via hooglandse meren naar lange, witte stranden. Dit komt nergens anders ter wereld voor.

Het zeeklimaat is mild en er valt regelmatig neerslag. Door de wind wordt de schoonste lucht ter wereld over het eiland geblazen, maar in minder dan 300 kilometer kan het weer dramatisch veranderen: aan de westkust is er een gemiddelde neerslag van drie meter per jaar, terwijl aan de oostkust minder dan 20 centimeter valt!

Omdat Tasmanië geisoleerd van het vaste land van Australië ligt, is de overleving van talloze planten, dieren en vogels een feit geworden. Dieren die sporadisch nog voorkomen of zelfs uitgestorven zijn, hebben in Tasmanië weten te overleven. De toerist die een reis naar het land heeft ondernomen is vaak verrast door de toegankelijkheid van het natuurlijk wild. In veel gebieden, en zelfs tijden een korte boswandeling, kan men wombats, wallaby's of pademelons tegenkomen.

Met wat geluk kunt u één van de meest bedreigde diersoorten op de eilandengroep tegenkomen: de Tasmaanse diamantvogel. Buiten dit prachtige vogeltje zijn er nog 11 andere met uitsterven bedreigde fladderaars te vinden.

Veel dieren zijn nachtdieren, dus als men de natuur goed wil aanschouwen, is het belangrijk om voor zonsopgang of na zonsondergang één en ander te bezoeken.

Ook het zeeleven rondom Tasmanië is meer dan indrukwekkend. Varierend van walvissen tot delicate en heel diverse zeepaardjes.

Ga rustig reizen naar en in Tasmanië. Ontdek de natuur en kampeer op de toegestane plaatsen. Er kunnen fietsen worden gehuurd, er kan worden gedoken en nog veel, veel meer.
Foto's Tasmanië
foto toevoegen
De eetkamer van Blueberry B & B
Eetkamer
(© Blueberry)

Voeg een foto van Tasmanië toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018