Singapore

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Singapore

Singapore heet officieel de Republiek Singapore. Het is een Zuidoost-Aziatische stadstaat aan het zuidpunt van het Maleise schiereiland. Singpore ligt 137 kilometers (85 mi) ten noorden van de evenaar. Het land is bijna volledig verstedelijkt met zeer weinig origineel regenwoud. Er wordt meer land gecreëerd door middel van landaanwinning. Ook dit is voor de bouw bestemd.

Singapore is gastheer van een handelspost van de Oost-Indische Compagnie in 1819 met toestemming van het Sultanaat van Johor. De door Groot-Brittannië verkregen soevereiniteit over het eiland in 1824 resulteerde dat de stadsstaat een Britse Straits Settlements werd in 1826.

Ten tijde van de bezetting door de Japanners in de Tweede Wereldoorlog, werd Singapore onafhankelijk verklaard, om zich te verenigen met andere voormalige Britse gebieden en in 1963 Maleisië te vormen. Twee jaar later werd het weer gescheiden van Maleisië. Sindsdien vind er een enorme toename van rijkdom plaats. Singapore is 's werelds vierde grootste financiële centrum en de haven is een van de vijf drukste havens ter wereld. De economie is sterk afhankelijk van de export en raffinage van ingevoerde goederen, in het bijzonder in de industrie, die 26% van het BBP van Singapore vormen.

Singapore is een parlementaire republiek met een meer partijen-stelsen. De People's Action Party wint elke verkiezing sinds het zelfbestuur in 1959, en heeft als basismotto: een sterke staat en het prioriteren van collectief welzijn op individuele rechten zoals de vrijheid van meningsuiting.

Als u op vakantie gaat naar Singapore, moet uw beurs goed gevuld zijn. Het is een duur land. Met wat geld kan de reiziger zich uitstekend vermaken in diverse attracties en bezienswaardigheden. Sinds 1990 doet het bestuur ook veel aan kunsten en wordt sport steeds meer gepromoot. Het belangrijkste is echter de grootste liefhebberij van de Singaporezen: eten. Er is een pletora van restaurants, in alle soorten, maten, keukens en prijsklassen. De liefhebber van voedsel zou alleen al voor het eten naar Singapore moeten reizen.

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Singapore
foto toevoegen
Foto van de tuin
Bay East Garden
(© Gardens by the Bay)

Voeg een foto van Singapore toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018