Schotland

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Schotland

Schotland is een prachtig land ten noordwesten van Engeland en het beslaat ongeveer een derde van de totale landmassa van Groot-Brittannië. Het zou de 117de plaats innemen op de lijst van grootste landen, als het een onafhankelijke staat was geweest.

De enige landgrens die Schotland (sinds 1707 onderdeel van Groot-Brittannië) van Engeland scheidt, loopt van de rivier de Tweed aan de oostkust tot de Solway Firth aan de westkust. Ten westen van Schotland ligt de Atlantische Oceaan en ten oosten de Noordzee. Naast het vaste land bestaat Schotland ook uit 790 eilanden die weer onderverdeeld zijn in vier groepen. De Shetlandeilanden, de Orkney-eilanden, de Binnen-Hebriden en de Buiten-Hebriden. Er zijn ook talloze zoetwatermeren (ideaal voor vissers) waaronder Loch Lomond en natuurlijk Loch Ness.

Ondanks de strijd om de onafhankelijkheid heeft Schotland haar identiteit weten te behouden en zijn haar wilde natuur (de Lowlands en de veel bezongen Highlands) en steden als Edinburgh en Glasgow een bezoekje meer dan waard.
Foto's Schotland
foto toevoegen
De binnenkant, het interieur van de Kathedraal Glasgow in Schotland.
Binnenkant Kathedraal Glasgow
(© Glasgow Cathedral)

Voeg een foto van Schotland toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018