Nepal

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Nepal

Nepal is geschikt als vakantieland, hoewel de reiziger continu bewust moet zijn van de fragiele politieke situatie waarin het land als jaren verkeert. Omdat toeristen meestentijds met rust worden gelaten, kunt u prima naar Nepal afreizen. In bepaalde gebieden is het zeer raadzaam om een gids de weg te laten wijzen. Zodoende verdwaald u niet, maar komt u ook niet in stedelijke gebieden waarvan de overheid liever niet heeft dat u er rondneust.

Nepal is een van de rijkste landen in de wereld op het gebied van bio-diversiteit. Dit is te danken aan de unieke geografische ligging en de hoogte-variatie. De verheffing van het land varieert van 60m boven zee tot aan het hoogste punt in de aarde: de Mount Everest, hoogte 8848 meter.
Deze hoogteverschillen liggen allen binnen een afstand van 150 kilometer, maar de klimatologische conditie variëren in hetzelfde gebied van subtropisch naar arctisch.

Nepal is ook het thuis van een rijk cultureel erfgoed en het biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan bezienswaardigheden en avontuur mogelijkheden, waarvan sommigen nergens anders op aarde te vinden zijn. Bovendien kunt u deelnemen aan de talrijke jaarlijkse festivals die gevierd worden om de traditionele stijl van duurzame gewoonten en overtuigingen te eren. Een bezoek aan Nepal is niet alleen het ontdekken van een nieuwe bestemming, maar ook de bouw van nieuwe vriendschappen en blijvende herinneringen uit de Himalaya.

Nepalezen zijn goedaardig en willen reizigers altijd opvangen in het majestueuze Himalaya-landschap, dat bestaat uit acht van de tien 's werelds hoogste bergen, waaronder eerdergenoemde Mount Everest. Gelegen tussen India en Tibet, is de democratie van Nepal gevuld met veel verschillende etnische groepen, gewoonten en tradities. Die komen tot uiting in een prachtige, gevarieerde geografie.

Nepal heeft vele attracties, maar de essentie van het land zijn de lachende, vriendelijke mensen met hun oprechte groeten, in het inspirerende landschap. Eén bezoek aan Nepal is meestal niet genoeg om de geboeide reiziger tevreden te stellen.

Nepal heeft vier verschillende seizoenen.
Het voorjaar duurt van maart tot mei, is warm en stoffig met af en toe een regendouche. De zomer loopt van van juni tot augustus, en een groot deel van het seizoen wordt gedomineerd door de moesson, die de heuvels weelderig en groen kleurt.
De herfst begint eind september en eindigt in november. De Nepalese herfst is koel, met heldere luchten, en is het meest populaire seizoen voor toeristen om lange wandelingen te maken. In de winter, van december tot februari, het 's nachts koud en kan het mistig worden in de vroege ochtend. Toch is het 's middags meestal helder en aangenaam, al sneeuwt het regelmatig, zeker in de bergen. Het weer is warmer en de winter is veel milder in de lager gelegen gebieden, met inbegrip van de hoofdstad Kathmandu, die op 1400m ligt. Het sneeuwt overigens zelden onder de 2000m.

Reizen naar Nepal: onvergetelijk.

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Nepal
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Nepal! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Nepal toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018