Mexico

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Mexico

Mexico heeft een inwonersaantal van bijna 100 miljoen mensen. Daarvan wonen er 20 miljoen in Mexico-City. Het land heeft het Spaans als officiële voertaal.

Mexico-stad, vaak aangeduid als de Stad van de Paleizen, is een moderne, kosmopolitische stad die wordt omgeven door vulkanische bergen. De architectonische erfenis van de verschillende culturen die de stad bewoonden gedurende vele eeuwen, geeft een heel palet aan interessant bezienswaardigheden, waaronder Maya-overblijfselen, zoals Templo Mayor (De Grote Tempel).

Maar in de hele stad zijn achitectural barokke en neoklassieke stijlen versmolten met de inheemse bouwkunst om een unieke architecturale look te creëren. Gebouwen zoals de Metropolitan Kathedraal, de verschillende paleizen en herenhuizen, en de vele kerken in het centrum van de stad, doen aan de Franse stijl denken. Veel is teven beinvloedt door de art deco. De stad en het land zijn niet in één korte vakantie te bezoeken. Vakantiegangers naar Mexico komen meestal als reiziger terug.

Moderne gebouwen in de disctricten Polanco, Anzures, Del Valle en Santa Fe voegen veel toe aan uw reis naar Mexico. Tijdens een wandeling door een van de vele lanen, zoals de Avenida Insurgentes, zal de toerist zich verbazen over de entertainment, het aantal restaurants en het bruisende nachtleven.

Voor de rustiger reisgenoot is de Mexicaanse cultuur, in al haar verschijningsvormen, te bewonderen in het grote aantal musea, waaronder het Nationaal Museum van Antropologie, het Franz Mayer Museum, het Museum van Modern Art en het Frida Kahlo Museum. Stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard.

Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken. Buiten de stad kunt u naar de bergen in het zuiden en het westen trekken, waar kleine koks hun gerechten, zoals quesadillas (gesmolten kaas in tortilla's) in kraampjes verkopen. Nog verder van de stad is de karakteristieke natuurlijke omgeving te zien in de Nationale Parken en ecologische reservaten. Ten oosten van Mexico-City kunt u de met sneeuw bedekte vulkanen genaamd Popocatepetl en Iztacchuatl bewonderen.

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Mexico
foto toevoegen
De Kathedraal Metropolitana in Mexico-City.
Kathedraal Metropolitana
(© Arriba)

Voeg een foto van Mexico toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2019