Marokko

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Marokko

Laten we beginnen te zeggen dat Marokko is een prachtig vakantieland is waar u goed kunt toeven. Er zijn diverse mooie hotels en nog veel meer bezienswaardigheden. De grote steden worden steeds meer Westers en ook de stranden varen wel bij het toenemende toerisme. Als natuurliefhebber kunt u mooie flora en fauna bekijken, zowel op het land als in het water.

Als u naar Marokko gaat reizen dient u rekening te houden met enkele tegenstrijdigheden die het land karakteriseren. De mensen zijn over het algemeen vriendelijk en open, maar hebben, ondanks de verwesterlijking, nog steeds moeite met het tonen van schouders en benen in het openbaar. Zeker voor vrouwen wordt dit gezien als taboe.
Daarom is het verstandig, zeker als u het land verder wilt bekijken, een jurk aan te trekken. Mannen wordt aangeraden zich vanaf de elleboog tot over de knie te bedekken. Vrouwen wordt geadviseerd enkel handen, voeten en gezicht te laten zien.

Roken in het openbaar wordt op de meeste plaatsen in Marokko niet op prijs gesteld.

Er is veel kleine criminaliteit in Marokko. Op markten en in drukke straten zijn er zakkenrollers bij de vleet die vaak in groepen werken en u eerst afleiden voordat anderen u bestelen. Het zijn voornamelijk kinderen die dit doen, zelfs onder het bedelen, wat ook een heel normale zaak is. Er wordt van u verwacht de kinderen niets te geven om hun gedrag niet te stimuleren, maar hen vriendelijk af te wimpelen.

Past u als laatste op voor diverse typen straatverkopers. Van het vertalen van een brief tot en met een zielig verhaal over famillieleden in het ziekenhuis of het gevang; ga nergens op in. U bent binnen no-time in een winkeltje waar u een product of dienst door de neus wordt gedrukt. Loop weg van mensen die te aardig worden of vreemd op u reageren. Wees beleefd, maar duidelijk en standvastig.

Als u met al deze zaken rekening houdt kunt u een prima vakantie in Marokko vieren!
Foto's Marokko
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Marokko! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Marokko toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018