Madagaskar

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Madagaskar

Madagaskar is tegenwoordig een prima land om vakantie te vieren. Het eiland, dat ten oosten van het Afrikaanse vaste land ligt, is het op drie na grootste eiland ter wereld. Alleen Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo zijn groter. Ter vergelijk: Madagaskar is net iets groter dan Frankrijk.

Als u uw vakantie op Madagaskar wilt vieren zijn er talloze mogelijkheden. U kunt een strandvakantie houden op één van de unieke en schitterende zandstranden aan de vaak felblauwe zee.

Voor de watersporters is er genoeg te beleven. Door de hoge golven en het altijd straffe windje is het voor surfers ideaal.

De onderwaterwereld van Madagasker is prachtig en er wordt volop gedoken. Ook op het land heeft
Madagaskar een unieke flora en fauna die zich deels onafhankelijk heeft ontwikkeld van het vasteland van Afrika.
De bekendste dierengroep zijn de lemuren, een gevarieerde groep halfapen die enkel op het eiland voorkomt. Andere bekende dieren die alleen op Madagaskar leven zijn de Madagaskardaggekko's, een geslacht van felgekleurde hagedissen en kameleons voor en de fossa of fretkat, het grootste inheemse roofdier.

Een bekende boom uit Madagaskar die wereldwijd in de tropen wordt aangeplant, is de flamboyant. Ook de bekende kamerplant Dracaena marginata komt oorspronkelijk uit Madagaskar.

In totaal komt 5% van de globale flora en fauna op Madagasker voor, waarvan 80% alleen maar op het eiland. Bij u reis naar Madagaskar zult u versteld staan van de schoonheid van het eiland en haar vriendelijke inwoners.

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Madagaskar
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Madagaskar! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Madagaskar toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018