Japan


Kyoto


Kinkaku-ji

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Kinkaku-ji (Bezienswaardigheden)

1 Kinkakuji-chō

Kita-ku, Kyoto | Bezienswaardigheden in Kyoto

Kinkaku-ji (In het Nederlands: Gouden Paviljoen) is een Zen-tempel in het noorden van Kyoto waarvan de bovenste twee verdiepingen volledig bedekt zijn met bladgoud.

Formeel is Kinkaku-ji bekend als Rokuonji. De tempel was de pensioneringsvilla van de shogun Ashikaga Yoshimitsu, en volgens zijn wil werd het een Zen tempel van de Rinzai sekte, na zijn dood in 1408.

Kinkakuji was de inspiratie voor de gelijknamige Ginkakuji (Zilveren Paviljoen), gebouwd door de kleinzoon van Yoshimitsu, Ashikaga Yoshimasa, aan de andere kant van de stad, maar een paar decennia later.

Kinkakuji is een indrukwekkende structuur gebouwd met uitzicht op een grote vijver, en is het enige gebouw links van het voormalige pensioneringscomplex van Yoshimitsu.

Het is talloze malen door de hele geschiedenis heen afgebrand, inclusief tweemaal tijdens de Onin oorlog, een burgeroorlog die een groot deel van Kyoto verwoestte. Meer recentelijk, in 1950, werd het paviljoen in brand gestoken door een fanatieke monnik.
De huidige structuur werd herbouwd in 1955.

Kinkakuji werd gebouwd om de extravagante Kitayama cultuur die zich ontwikkelde in de rijke aristocratische kringen van Kyoto tijdens Yoshimitsu tijden weer te geven. Elke verdieping van Kinkaku-ji heeft daarom een andere, architectonische stijl.

De eerste verdieping is gebouwd in de stijl Shinden, gebruikt voor de paleisgebouwen tijdens de Heian periode, en is met natuurlijke houten pilaren en wit gepleisterde muren een contrasterende aanvulling op de vergulde bovenste verdiepingen van het paviljoen.

Beelden van de Shaka Boeddha (Ook historische Boeddha genoemd) en Yoshimitsu zijn opgeslagen op de eerste verdieping. Hoewel het niet mogelijk is om het paviljoen van binnen te bezichtigen, kunnen de beelden worden bekeken vanaf de andere kant van de vijver. Als je goed kijkt door de voorste ramen van de eerste verdieping, die meestal open gehouden worden, zijn ze te zien. Een verrekijker wordt aangeraden.

De tweede verdieping is gebouwd in de stijl Bukke, die ook werd gebruikt in woningen van Samurai, en het exterieur daarvan is volledig bedekt met bladgoud. Binnen zit een Kannon Bodhisattva, omgeven door beelden van de vier hemelse koningen, maar de beelden worden niet aan het publiek getoond.

De derde en bovenste verdieping tenslotte is gebouwd in de stijl van een Chinese Zen Hall, en is zowel verguld vam binnen als van buiten. Deze verdieping is getooid met een gouden feniks.

De tuin rondom Kinkaku-ji is even bezienswaardig.
Na het bekijken van Kinkakuji vanover de vijver, kunnen de bezoekers langs de woonruimten van de voormalige hoofdpriester (hojo) lopen, die bekend staan om hun beschilderde schuifdeuren (fusuma), maar ook niet toegankelijk zijn voor het publiek.

Het pad leidt weer voorbij Kinkakuji, maar nu van de achterkant en vervolgens door de tuinen van de tempel, die hun oorspronkelijke ontwerp uit Yoshimitsu's dagen hebben behouden. De tuinen bezitten enkele plekken van belang, zoals het Anmintaku Water, waarvan wordt gezegd dat het nooit opdroogt. Er worden munten ingegooid voor geluk.

Verderop in de tuin staat het Sekkatei theehuis, toegevoegd aan Kinkakuji tijdens de Edo periode.
Voorts zijn er souvenirwinkels, een kleine theetuin waar u Matcha thee en zoetigheden (500 yen) kunt proeven en de Fudo Hall, een kleine tempel die een standbeeld van Fudo Myoo, één van de Vijf Wijsheid Koningen en beschermer van het boeddhisme gehuisvest heeft. Van het beeld wordt gezegd dat het is gebeeldhouwd door Kobo Daishi, één van de belangrijkste figuren in de Japanse religieuze geschiedenis.

Hoewel Kinkaku-ji de belangrijkste bezienswaardigheid van Kyoto is, mag een bezoekje niet ontbreken bij een reis aan de stad.

Foto's Kinkaku-ji

De Kinkaku-ji vanover de vijver aanschouwd.
Kinkaku-ji
(© Reizen123.nl)


Heeft u een foto van Kinkaku-ji?
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies Kinkaku-ji

Er zijn nog geen recensies... :-(
Heeft u een mening, een wetenswaardigheid over Kinkaku-ji of wilt u de eerste recensie schrijven?
Schrijf hieronder iets over Kinkaku-ji!

Schrijf over Kinkaku-ji

Schrijf een recensie!

Alle meningen, wetenswaardigheden en recensies worden op prijs gesteld.

Wees eerlijk, maar blijf beleefd!

Naam:
E-mailadres:
Recensie:
Neem de beveiligingscoded over:
captcha
© reizen123.nl 2002-2018