Indonesië

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Indonesië

Indonesië bestaat uit meer dan 18.000 eilanden. De republiek ligt tussen de Indische Oceaan en de Grote Oceaan. De hoofdstad van Indonesië is Jakarta.

Indonesië is een prachtige vakantie bestemming. Niet alleen door de vriendelijke bevolking, maar vooral door de natuur. De rijkdom van de flora en fauna in Indonesië is enorm.

Door de ontbossing van de 140 miljoen hectare tropisch regenwoud, enerzijds door de bevolkingsgroei, anderzijds door de inkomsten van tropisch hardhout, wordt het natuurschoon bedreigd. Hoewel het land slechts 1,3 % van het aardoppervlakte beslaat vindt je er 10 % van de bloemplanten en 12 % van alle zoogdieren die op aarde voorkomen. Van de reptielen en amfibieën is dat 15 % en van de vissoorten zelfs 25 %. Het aantal vogelsoorten is ook enorm. Alleen al op het eiland Irian Jaya leven meer dan 600 soorten vogels.

In 2006 werden onbekende kikkersoorten, boomkangoeroes en vlinders gevonden door wetenschappers op Nieuw-Guinea.

Als bekende bezienswaardigheden moeten de volgende worden genoemd:
* Tempelcomplex van Borobudur
* Nationaal park Ujung Kulon
* Nationaal park Komodo
* Prambanan-tempels

Daarnaast zijn op Sumatra het Regenwoud en het Tobameer grote trekpleisters en als u op Bali komt zult u enkele van de vele tempels willen bezoeken.

In de hoofdstad Jakarta op het eiland Java is het druk en chaotisch, zoals in alle Aziatische hoofdsteden. Er zijn echter wel genoeg eetgelegenheden -zoals overal op Indonesië- en voor de jongere bezoekers ook diverse clubs en café's.

Reizen naar Indonesië zijn ideaal voor de cultuur- en natuurliefhebber, maar op diverse lokaties in Java, maar ook op Bali, kunnen de jongeren een prima vakantie vieren!

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Indonesië
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Indonesië! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Indonesië toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018