India

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

India

India is een enorm land in het zuiden van Azië. Er wonen bijna 1.2 miljard mensen, die samen goed zijn voor het op één na meest bevolkte land ter wereld. Alleen China heeft meer inwoners.

India is de laatste jaren opgekomen als vakantieland. Niet alleen zijn er vele mooie stranden, maar de rijke geschiedenis van het land zorgt voor onvergetelijke bezienswaardigheden. Het toerisme is in India de grootste dienstverlenende sector. Meer dan 6% is onderdeel van nationale BBP en het zorgt voor meer dan 9% van de totale werkgelegenheid.

Er komen jaarlijks meer dan 5 miljoen buitenlandse toeristen naar het land, terwijl de helft van de bevolking (dus meer dan 550 miljoen mensen) in de rol van binnenlandse toerist de prachtige Indiase plaatsen en bezienswaardigheden bezoekt.

Zowel een visum als vaccinaties zijn om een reis naar India te maken verplicht. Te weten: de inenting voor de gele koorts is verplicht als de reiziger zeven dagen voordat India wordt bezocht een land is geweest waar de gele koorts bestaat. Injecties die worden aangeraden zijn DTP, hepetitis A en een inenting tegen buiktyfus.

Reizen naar India kunnen onvergetelijke ervaringen worden. Bijna iedereen is aardig tegen toeristen. Veel bezienswaardigheden waar entree voor moet worden betaald, hanteren een twee-prijzen-systeem: de buitenlandse toerist betaalt (veel) meer dan de inheemse toeristische bevolking.

Als u gaat winkelen in de diverse winkelcentra die elke stad rijk is (de markten zijn overal), dient u af te dingen. Dit hoort bij de cultuur, en wordt ook gedaan door de autochtone bevolking van India. Een kort 'too expensive' of even bedenkelijk naar de prijs kijken, doet de koopman al vaak besluiten de prijs drastisch te verlagen. Maar pas dan begint het echte spel. Meestal zijn er drie, vier of zelfs vijf 'pingelrondes' nodig om de prijs genoeg te laten zakken. Let goed op: de aangeboden prijs is vaak wel tienmaal zo hoog als de prijs die daadwerkelijk betaald moet worden.

India is een prachtig vakantieland, waar de culturele schoonheden en de geweldige geschiedenis worden omarmd door de lokale bevolking, die tegelijkertijd inmiddels beginnen te wennen aan de technologische en medische vooruitgang van het land.
Foto's India
foto toevoegen
Nalanda in India, de oude ruine-stad.
Nalanda
(© Levon)

De Mahabodhi Tempel in Bodh Gaya, India
Mahabodhi Tempel
(© Levon)

De Taj Mahal in Agra, India
Taj Mahal
(© Miranda)

Voeg een foto van India toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2019