Gabon

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Gabon

Gabon is een land in Afrika dat in het westen begrenst wordt door de Atlantische Oceaan, in het noorden door Equatoriaal-Guinea en Kameroen, en in het oosten en het zuiden door de Congo.

De 800 km lange kustlijn bestaat bijna volledig uit zandstrand en is een aaneenschakeling van van palmen, omzoomde baaien, lagunes en riviermondingen.

De weelderige tropische vegetatie geeft delen van de savanne haar prachtige kleur. Er zijn veel rivieren en zij blijven de belangrijkste verbindingswegen waarlangs nederzettingen zijn ontstaan.

Van de ongeveer 40 Bantu stammen, zijn de grootsten de Fang, Eshira, Mbele en Okande-stam. Slechts een klein percentage van de inheemse Gabonese bevolking woont in de steden. Zij wonen eerder geconcentreerd in de kustgebieden en de dorpen langs de oevers van de vele rivieren. Een meer traditionele, landelijke stijl van leven ligt hieraan ten grondslag.

Gabon is stabiel en daardoor een tuin van Eden geworden, waar de mens watervallen en badende nijlpaarden in de branding van de Atlantische Oceaan kan zien, naast al het groot wild en de geweldige fauna.

Voor de kust tonen walvissen zich aan elkaar en de nieuwsgierige toerist, onbekommerd door roofdieren.

Voor natuurliefhebbers is Gabon een ideaal vakantieland.
Foto's Gabon
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Gabon! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Gabon toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2019