Frankrijk


Oppervlakte: 551.500 km2
Inwoners: 60 miljoen

Plomeur

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Frankrijk ~ Plomeur

Plomeur is een "commune fleurie", dat wil zeggen dat er veel bloemen in het dorp zijn: in bloembakken langs de straten en bevestigd aan de muren van de huizen.

Plomeur ligt niet ver van de havens van Le Guilvinec en Saint-Guénolé en ook dichtbij de Pointe de la Torche, waar het onder andere voor surfers goed toeven is. Pointe de la Torche is een waar surfers-paradijs. De golven kunnen er een hoogte bereiken van drie meter, net als een stukje verderop, bij de zone van Tronoën.
Het bijzondere van La Torche is dat er zich een stroming bevindt die "l'ascenseur" heet (de lift). Met behulp van deze stroming kunnen surfers zich over de breedte van de golven bewegen, zonder dat ze daarvoor veel moeite hoeven te doen.

Door zijn ligging heeft Plomeur de laatste jaren een gunstige economische ontwikkeling doorgemaakt, wat zeker ten goede komt aan het toerisme. De gemeente is in staat om juist die services te verlenen die noodzakelijk zijn voor een prettig (vakantie)verblijf.

Daarnaast biedt Plomeur een rijk cultureel erfgoed, in de vorm van onder andere kapellen en niet te vergeten de 18 megalithische monumenten, zoals dolmens en menhirs, die de plaats rijk is.

Categorieën in Plomeur

Foto's Plomeur

foto toevoegen
De Chapelle Notre-Dame de Tréminou (Kapel van Treminou) in daglicht.
Kapel
(© Treminou)


De waard
(© Coen)

Een kleine camping met 25 plaatsen.
Camping Keraluic
(© Reizen123.nl)

Voeg een foto van Plomeur toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018