Saint Georges De Boscherville Abdijkerk

(Saint-martin-de-boscherville, Frankrijk)

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Saint Georges De Boscherville Abdijkerk (Bezienswaardigheden)

Saint Georges De Boscherville Abdijkerk (Bezienswaardigheden)

Saint-martin-de-boscherville | Bezienswaardigheden in Saint-martin-de-boscherville

In 1113 besloot Guillaume de Tancarville om met een abdij de bestaande collegiale kerk genaamd naar Saint Martin te vervangen. Hendrik I Beauclerc (hertog van Normandië en koning van Engeland) stemde hier mee in. Hij riep de Benedictijner monniken van St. Evroult en Ouche en de bouw van deze Romaanse kerk startte in 1113. Pas in 1140 was de bouw afgerond. De abdij is volledig van Caumont steen gemaakt.

De kerk is in de vorm van een Latijns kruis, op het oosten. Zoals vaak het geval is in Normandië, het heeft galerieën in het transept en een lantaarn toren die gebouwd is op de kruising. De apsis bevindt zich in een ronde vorm omsloten door een kwart bol. Die bol is ondersteund door enorme ribben. De Normaanse bouwers waren erop gericht om zeer goed verlichte beuken hebben en zij deden dit door middel van hoge, grote ramen, in eerste instantie mogelijk gemaakt door een houten plafond, maar dit werd vervangen door een gotische gewelf in de 13e eeuw. De kerk heeft tal van versierde kapitelen, met scènes waarin personages uit die tijd rollen spelen. De kerk bleef vrijwel intact sinds de bouw in de 12e eeuw. Het abdij-domein, bekroond door de imposante lantaarntoren, strekt zich uit over zeven hectare.

Ook de bijgebouwen zijn prachtig. De kapittelzaal is opmerkelijk voor zijn beelden, de kolommen en de fraai vormgegeven hoofdsteden. De monastieke woningen, gebouwd in de 17e eeuw, hebben elegante gewelven. In 1998 werden de tuinen van de abdij terug gebracht naar hun originele staat uit de 17e eeuw.

Foto's Saint Georges De Boscherville Abdijkerk

Helaas, er zijn geen foto's van Saint Georges De Boscherville Abdijkerk!
U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Heeft u een foto van Saint Georges De Boscherville Abdijkerk?
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies Saint Georges De Boscherville Abdijkerk

Er zijn nog geen recensies...

Heeft u een mening, een wetenswaardigheid over Saint Georges De Boscherville Abdijkerk of wilt u de eerste recensie schrijven?
Schrijf hieronder iets over Saint Georges De Boscherville Abdijkerk!

Schrijf over Saint Georges De Boscherville Abdijkerk

Schrijf een recensie!

Alle meningen, wetenswaardigheden en recensies worden op prijs gesteld.

Wees eerlijk, maar blijf beleefd!

Naam:
E-mailadres:
Recensie:
Neem de beveiligingscoded over:
captcha