Frankrijk


Oppervlakte: 551.500 km2
Inwoners: 60 miljoen

Haute Normandie

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen
Frankrijk ~ Haute Normandie
Net buiten Parijs, kan Haute-Normandie bogen op een uitzonderlijk natuurlijke, culturele en historische omgeving. De grootste locaties zijn over de hele wereld bekend: de kliffen van Etretat, het huis en de tuinen van Claude Monet in Giverny, de kathedraal van Rouen en de Normandië brug.

Haute-Normandie was ook de standplaats van het impressionisme, dat doet denken aan de stijltekening van een opkomende zon, een landschap geschilderd door Claude Monet in de regio. Maar ook Monet, Renoir, Pissarro en Turner werden geïnspireerd door de Haute-Normandie, terwijl de musea van Rouen en Le Havre de grootste impressionistische collecties buiten Orsay in Parijs huisvesten.

Schilders konden alleen maar worden overweldigd door de schoonheid van de regio en vooral de 120 kilometer lange witte kliffen. Deze hoge muur van witte steen wordt hier en daar doorspekt met gezellige badplaatsen als Dieppe of Etretat. De natuurlijke wonderen hebben er toe geleid dat regionale autoriteiten de Haute-Normandische kliffen op de UNESCO World Heritage lijst willen laten opnemen.

De natuur is een perfecte setting voor door de mens gemaakte wonderen, zoals de twintig kloosters gebouwd op de oevers van de Seine.

Haute-Normandie blijft trots op zijn verleden - Jeanne d'Arc, Rollon of Willem de Veroveraar hebben hun stempel gedrukt op de plaatselijke geschiedenis, maar de regio was ook de thuisbasis van vele beroemde schrijvers als Cornelle, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, Maurice Leblanc en Philippe Delerm.

Foto's Haute Normandie

foto toevoegen

centrum
(© els)

Voeg een foto van Haute-normandie toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018