Duitsland


Bayern

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen
Duitsland ~ Bayern
Bayern (of Bavaria, Beieren) is één van de oudste staten in Europa en gaat terug tot de 6e eeuw na Christus. Van de middeleeuwen tot aan het begin van de 19e eeuw was Beieren een krachtig en machtig hertogdom. Eerst was het onder het bewind van de Welfen en vervolgens onder de Wittelsbachs.

Steden als Regensburg ontwikkelden zich tot geestelijke en economische centra van Europees belang. Na de Dertigjarige Oorlog had het keurvorstendom Beieren een belangrijke rol bij de grote politieke spelers van de tijd.

Bavaria meer dan 100 jaar was een koninkrijk, van 1 januari 1806 tot november 1918. De zes Beierse koningen regeerde als constitutionele vorsten. De eerste Beierse koning, Max Joseph I, dankte zijn koninklijke status aan een alliantie met de Franse keizer Napoleon I.

In het kielzog van de 1e Wereldoorlog, werden de gebeurtenissen in Beieren eerst bepaald door een communistische Räterepublik totdat een grondwet met de parlementaire democratie in 1919 in werking trad. Onder de nationaal-socialisten verloor Beieren zijn onafhankelijkheid als staat.

De bevolking in Beieren heeft de neiging om een ​​grote waarde te hechten aan eten en drinken. Naast de bekende gerechten, verbruiken "Bayern" ook voedsel en drank dat elders in Duitsland ongebruikelijk is, bijvoorbeeld Weisswurst ("witte worst") of in sommige gevallen een verscheidenheid van ingewanden. Bij volksfeesten en in de vele biertuinen, wordt bier traditioneel geserveerd per liter. Beiersen zijn bijzonder trots op de traditionele Reinheitsgebot, of zuiverheids-recht, in eerste instantie vastgesteld door de hertog van Beieren voor de stad München (bijvoorbeeld de rechter) in 1487 en het hertogdom in 1516.

Bavaria heeft alles dat de toerist nodig zou kunnen hebben voor een welverdiende pauze van de hectiek van het dagelijks leven. De wellness-resorts kunnen de batterijen opladen, maar ook lange en ontspannende wandelingen door het prachtige Beierse landschap zijn goede mogelijkheden om aan de dagelijkse beslommeringen te ontsnappen. De grote diversiteit van de steden en gemeenten zijn een walhalla voor de liefhebbers van cultuur en winkelen.

Foto's Bayern

foto toevoegen

Chinese toren
(© Reizen123.nl)

De dagplaatsen in Camping am See in Buxheim
Dagplaatsen
(© Camping am See)

De Sushi Meester maakt ...
Sushi Meester
(© Mangostin)

Interieur van Il Mulino
Interieur 1
(© Il Mulino)

Interieur van Augustiner Keller
Interieur 1
(© Augustiner Keller)

Cadu Feest
Cadu Feest
(© Cadu)

Voeg een foto van Bayern toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018