Duitsland


Berlijn


Schloss Charlottenburg

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Schloss Charlottenburg (Bezienswaardigheden)

Schloss Charlottenburg (Bezienswaardigheden)

Spandauer Damm 20-24

14059, Berlijn | Bezienswaardigheden in Berlijn

Gebouwd door keurvorst Friederich III in 1699 als een zomerpaleis voor zijn vrouw Sophie Charlotte,vormt dit vorstelijke landgoed het grootste paleis in Berlijn. Het slot wordt wordt omlijst door een tuin die is aangelegd in een barokke stijl.

Binnen is een verzameling van 18e eeuwse Franse schilderijen te zien, de grootste in zijn soort buiten Frankrijk. Bezoekers kunnen het oude paleis bezichtigen, met de barokke kamers en koninklijke appartementen, Chinees en Japans porselein collecties en kamers met zilverwerk, evenals de nieuwe vleugel, met prachtig rococo en mooie meubels, toegevoegd door Friederich de Grote.

Het complex is meerdere malen uitgebreid, zoals de koepelvormige toren bekroond met een standbeeld van de godin van het geluk Fortuna, maar ook andere vleugels, de Orangerie, het bijgebouw, en het Belvedere Theehuis, nu een porseleinen museum, zijn uitgebreid.
Vermeldenswaard is het mausoleum van koningin Louise, het Schinkel paviljoen, gebouwd als een zomerhuis voor koning Friedrich Wilhelm II.

Het paleis werd zwaar beschadigd in de Tweede Wereldoorlog en de herbouw begon in de jaren 1950. Voormalig theater Slot Charlottenburg is nu de thuisbasis van het Museum voor Prehistorie en vroege geschiedenis, welke items uit de beroemde Troy opgravingen in de collectie heeft. Heinrich Schliemann voerde die opgravingen in 1800 uit. Tickets worden voor elke sectie apart verkocht; de tuinen zijn kosteloos geopend voor het publiek. Toelating tot de Nieuwe Vleugel omvat een audiogids.

Naast het paleis, biedt het restaurant Kleine Orangerie een zonnig atrium en zitplaatsen bij aangenaam weer. Het biedt een rustige plek om te dineren, een high tea te gebruiken, of ontspannen met een ijsje. Het grotere zustergebouw, de Grosse Orangerie, organiseert concerten met klassieke muziek van april tot oktober, hoogtepunten uit de 17e en 18e eeuw worden uitgevoerd door een orkest in barok kostuum.

Openingstijden:
Oude Paleis
April - Oktober
Dinsdag - zondag: 10 am - 6 pm

November - Maart
Dinsdag - zondag: 10 am - 5 pm

Maandag gesloten.

Foto's Schloss Charlottenburg

Schloss Charlottenburg in Berlijn, Duitsland
Schloss Charlottenburg
(© MgE)

Schloss Charlottenburg in Berlijn, Duitsland
Schloss Charlottenburg
(© MgE)

Schloss Charlottenburg in Berlijn, Duitsland
Schloss Charlottenburg
(© MgE)


Heeft u een foto van Schloss Charlottenburg?
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies Schloss Charlottenburg

MgE schreef: Werkelijk schitterend paleis, waar je uren zo niet dagen kan vertoeven. Voor ons een van de leukste bezienswaardigheden van Berlijn.

Schrijf over Schloss Charlottenburg

Schrijf een recensie!

Alle meningen, wetenswaardigheden en recensies worden op prijs gesteld.

Wees eerlijk, maar blijf beleefd!

Naam:
E-mailadres:
Recensie:
Neem de beveiligingscoded over:
captcha
© reizen123.nl 2002-2018