Congo

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Congo

Naar in de zomer 2007. De vlieghaven is al direct een 1ste confrontatie. Controle = probleemloos maar uw valiezen oppikken alsof je op een marktplein bent is iets ingewikkelder. Mits de nodige fooien lukt het.
Kinshasa is stoffig. Vermijd de kleine straatjes, of beter laat u vergezellen door een congolees die je vertrouwt. Verkopers geven zelf aan dat sommige buurten te gevaarlijk zijn: luister er naar!
Eten: mijn kinderen wilden pizza en dat was er (in de hoofdstraat vlakbij de Belgische ambassade).
Zelf rijden in K. is niet te adviseren: met 4 op een baan van 2. Politie tracht dit in banen te leiden en doet zijn best. Reken ook op 2u file om van de ene kant van de stad naar de andere kant te geraken. Af en toe controle: de militaire is moeilijker (kost meer) dan de politie die steeds correct was.
Enthousiasme van de Congolees werkt aanstekelijk, rustig blijven en geduld uitoefenen is de boodschap.
Gewone bevolking die een jobke heeft is erg aangenaam, geniet je van hun aanwezigheid. Problemen ontsaan meestal met bedelaars, oplichters.
De marktjes zijn geen toppunt van hygiëne maar wel gezellig, levendig. Proef ook van de dingen die je niet kent (zoals de kleine gebakken insecten).
Wij zaten in een oude, dure villa in de presidentiele buurt. De helft van de tijd is er geen stroom of geen water. Voorzie u daarop want het leidt tot frustratie wanneer je net je inkopen hebt gedaan. Onze Congolese vrienden gingen vuurtjes op houtskool halen en kookten hierop... en zo bleef de sfeer toch leuk.
Als ge er niet echt moet zijn zou ik Kinshasa niet adviseren.

Categorieën

Provincies / Gebieden

Steden Top 10

Foto's Congo
foto toevoegen
Helaas, er zijn geen foto's van Congo! U kunt hieronder zelf een foto toevoegen.
Voeg een foto van Congo toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018