Belize


Barrièrerif van Belize

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Barrièrerif van Belize (Bezienswaardigheden)

Barrièrerif van Belize (Bezienswaardigheden)

Het Barrièrerif van Belize in de Caraïben is het langste barrièrerif op het noordelijke halfrond en de tweede na het Australische Groot Barrièrerif.

Ontelbare Koraleneilanden omzomen de 256 kilometer van het Koraalrif en maken allerlei soorten watersport mogelijk. Het is een paradijs voor vissers, duikers en snorkelaars. Het rif wordt bevolkt door 350 soorten vissen. Langs het Barrièrerif van Belize liggen veel kleine eilanden, de zogenaamde Cayes. De bekendste zijn Ambergris Caye, Caye Caulker, Caye Chappel, St. Georges Caye, Tobago Caye en South Water Caye.

Met drie van de vier caraïbische atollen heeft Belize ook de grootste dichtheid van zulke atollen in de caraïben. Het Great Blue Hole (Grote blauwe gata) midden in Lighthouse Reef ligt ongeveer 80 km van Belize City. Oorspronkelijk was het een grot die inelkaar zakte toen 10.000 jaar geleden het land in zee zakte. Aan de zeeopervlakte is een cirkel van 330 meter doorsnee te zien. Het blauwe gat is 130 meter diep en bied een onvergelijkbare duikervaring tussen stalactieten en stalagmieten. Bekend geworden door Jacques Cousteaus televisiefilms zijn het nu de bekendste duikplaatsen van Belize.

Foto's Barrièrerif van Belize

Op het barriererif van Belize ligt het atol Ariel dat hier vanuit de lucht is gefotografeerd.
Atol Ariel
(© cindy)


Heeft u een foto van Barrièrerif van Belize?
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha

Recensies Barrièrerif van Belize

Randy schreef: Ook ik ben er geweest, en ik heb dezelfde mening. Nog een stukje onaangeroerde onderwaterwereld die helaas ook bedreigd wordt door alle overbevissingen.

Op het barriererif van Belize leert u uwzelf goed kennen.

Zandhaas schreef: Ik ben er vorig jaar wezen duiken en ik kan het iedereen aanraden. Het is mooier zelfs dan Egypte! Nu nog het Great Barrier Reef vergelijken komend jaar!

Schrijf over Barrièrerif van Belize

Schrijf een recensie!

Alle meningen, wetenswaardigheden en recensies worden op prijs gesteld.

Wees eerlijk, maar blijf beleefd!

Naam:
E-mailadres:
Recensie:
Neem de beveiligingscoded over:
captcha
© reizen123.nl 2002-2018