Australië

menu
Foto toevoegen
Link toevoegen

Australië

Australië is het enige land dat een heel continent beslaat. Het vasteland is het grootste eiland ter wereld en het is ook het vlakste land. Australië is het zesde grootste land ter wereld. Het is ongeveer even groot als de 48 continentale staten van de VS en 50 procent groter is dan Europa, maar heeft de laagste bevolkingsdichtheid in de wereld - slechts twee mensen per vierkante kilometer.

De Aboriginals waren de eerste bewoners van het land en er wordt verondersteld dat zij tenminste 50.000 jaar geleden met de boot uit Zuid-Oost-Azië zijn aangekomen, ten tijde van de laatste ijstijd. Toen de Europese ontdekking en daarmee de eerste nederzettingen kwamen, werden de aboriginals terug gedrongen.

Velen reizen naar Australië, dat honderden interessant bezienswaardigheden en een prachtige natuur bezit. Het is geen land voor een midweekje; daarvoor zijn de afstanden veel te groot. Veel reizigers kiezen dan ook voor een backpacker-avontuur, maar dat wil niet zeggen dat de grote steden oninteressant zouden zijn. Integendeel: het leven bruist in de meeste steden.

De Australische cultuur is gebaseerd op verhalen van Battlers, bushrangers en dappere soldaten. Van sportieve helden, helden en dappere werken migranten. Het draaitom de natuur en een gezonde portie ironie. Vandaag Australië definieert zich ook door haar Aboriginal erfgoed, levendige mix van culturen, innovatieve ideeën en een bloeiende kunstscene.
Foto's Australië
foto toevoegen
Het Maritiem Museum in Sydney
Maritiem Museum
(© ANMM)

Voeg een foto van Australië toe!
Zoek een foto:
Naam:
E-mail:
Titel van de foto:
Beschrijving van de foto:
Neem de beveiligingscode over:
captcha
Koppelingen
© reizen123.nl 2002-2018